Fotoblog

My gear.
My camera: Fujifilm XT-3

vergane glorie,  met wellicht een mooie toekomst ?

Boerderij met zuidwestelijk hiervan gesitueerde schuur. Zie ook fotogalerij "Deventer".

Olthoflaan 10, 52° 13' 50" NB, 6° 12' 40" OL

nieuw fotoproject in voorbereiding

Het volgende project is Abdij (nieuw) Sion. Voorbereidingen opgestart. Contacten gelegd en afspraken zijn gemaakt.

Meer dan fotogenieke plek in Diepenveen.

Genieten van het vergezicht


Vanuit het centrum van Markelo is het een behoorlijke klim, maar absoluut de moeite waard! Het uitzicht vanaf de top van de Markelose Berg is een plaatje.

Markelerberg
De Markelose Berg (ook wel Markelerberg) ligt ten zuidwesten van Markelo. De top van de stuwwal ligt op 40,1 meter hoogte. De heuvel is voor het grootste deel met bos begroeid. Boven op de top staat het Provinciaal Verzetsmonument Overijssel 1940-1945. Jaarlijks vindt hier op 4 mei de provinciale Dodenherdenking plaats. Op het monument staan alle namen van de 470 omgekomen verzetsmensen uit Overijssel.

park Sonsbeek

Park Sonsbeek als landgoed bestaat ruim 250 jaar. Daarvoor was het een beekdal in het bos. Langs de Sint Jansbeek stond 750 jaar geleden naast de Grote Waterval al de eerste watermolen en bestond het gebied uit meerdere kleine landgoederen. Baron Van Heeckeren heeft die landgoederen samengevoegd tot Park Sonsbeek. Honderd jaar geleden, in 1899, is de kern van het landgoed in handen van de gemeente gekomen en werd het een openbaar park.

zie beeldverslag op mijn site en facebook pagina.

kalenders Lesbos, Eleonora Pouwels


It is ready!!
Lesvos through my eyes: "There is beauty around every corner"
In 2015 the first calendar “Lesvos through my eyes -An Impression-” was realized and after that I never stopped. Yearly calendars with colourful, sometimes unknown and hidden parts of Lesvos. I love it when I am asked “Where is this??” even by the locals. This island has so much to offer and every year I discover something new, even after 25 years. So spread the beauty of Lesvos by buying these calendars for you, your family, friends and business partners. They also make great Christmas presents!
For orders, pls send a private message!
Price: 20 Euro incl postage within Europe
Other prices on request
A4 full-colour print, on 20 grams paper with spiral.

pouwelspurephotography.com

inspiratie overal en altijd

Een paar goede ogen en een neus ervoor brengt je vaak verassende foto-inspiratie. Zo ook het foto project "Konink". Deze winkel in gebruikte etalagepoppen ontdekt tijdens een autotour over de Veluwe. Met dank aan Harko voor de gastvrijheid.

www. koninketalagepoppen.nl - Harko Konink

straatfotografie tip

Straatfotografie moeilijk en lastig ?  Het vraagt soms enig lef maar maak jezelf kenbaar. Leg uit wie je bent en wat je doet, hou het kort. Een visitekaartje doet vaak wonderen. Vraag of de persoon die je fotografeert de foto ook digitaal wil hebben.


Straatfotografie super leuk om te doen, vaak leuke en interessante contacten, gewoon doen.

Fujifilm XT-3

De perfecte camera bestaat niet. Ontwikkelingen volgen zich (te) snel op.  Niet altijd met grote verbeteringen. Mijn voorliefde heb ik voor de Fujifilm XT-3. Systeem camera in retrostyle. Overzichtelijk en alles op de juiste plek. Back to basic. Camera van het jaar 2019 met indrukwekkende prestaties.

Een camera is er om een beeld vast te leggen, de kwaliteit en de schoonheid van de foto wordt bepaald door de man of vrouw achter de camera.

https://fujifilm-x.com/global/products/cameras/x-t3/